header
 

Nieuws

Nederlands Kampioenschap, 10-12 november 2017, Hippisch Centrum Exloo

Trots mogen we aan u voorstellen de nieuwe Nederlandse Jeugdkampioene: Carmen Coronel.
En voor de tweede opeenvolgende keer is Ton Duivenvoorden Nederlands Kampioen geworden, dit maal met zijn paard Epona's Pilo.
Felicitaties aan beide kampioenen!

De strijd om het Nederlands kampioenschap werd gestreden op de schitterende lokatie van Hippisch Centrum Exloo.
Het derde Nederlands Kampioenschap Working Equitation werd gejureerd door Hoofdjury Nicola Danner en jury Nicole Kramer. In het Dagblad van het Noorden stond een leuk artikel over het NK.

Winnaar Introductieklasse: Danique Vos - VS Sem
Nederlands Kampioen Jeugd WE1: Carmen Coronel - Boszicht's Furioso
Kampioen WE1: Tish Kuiper - Jazzy
Kampioen WE2: Henry Jacobsen - Steph Donaldson
Kampioen WE3: Chris Epskamp - Wubbels ZW
Winnaar WE4: Hanna Gelczinnus - Hosco de la Luz
Nederlands Kampioen 2017: Ton Duivenvoorden - Epona's Pilo

Nederlands Kampioenen Masters en Jeugd 2017 Nicole Kramer en Nicola Danner

Snelste runderteam:
Ton Duivenvoorden - Epona's Pilo
Hanna Gelczinnus - Hosco de la Luz
Chris Epskamp - Wubels ZW
Mitja Hinzpeter - Santana

Snelste tijd in het runderwerk:
Kelly van Gent - Siglavi Pakra Mantova: 16 seconden!

Bij het loten van de teams voor het runderwerk werd de jury geassisteerd door 2 van de junior ruiters voor het trekken van de lootjes met de namen van de ruiters en de nummers van de koeien.
De uitslagen van het derde Nederlands Kampioenschap Working Equitation staan hier.

Amanda Melchior maakte heel veel foto's gedurende de wedstrijd, je kunt ze hier bekijken en bestellen.

Uiteraard noemen we nog een keer de sponsoren van dit NK!

prijzen prijzen

Horseman Days - 9-11 juni 2017
runderwerk We kunnen terugkijken op een geslaagde wedstrijd, die onderdeel vormde van een groots evenement op het gebied van Western, allerlei runderwerk, horsemanship, extreme trail, enzovoorts, de Horseman Days. Het feit dat we onderdeel waren van een groter geheel leverde voor sommige combinaties helaas ook wel problemen op, de drukte, muziek uit verschillende kanten, demo's in de bak ernaast, het was ook wel wat. Maar de meesten sloegen zich er goed doorheen en lieten zich niet uit het veld slaan door hun omgeving. Een prachtige omgeving trouwens, wat een mooie accommodatie, Equestrian Centre De Peelbergen!

Naast de wedstrijd verzorgden leden van Working Equitation Holland ook nog demo's, overdag lieten Danique Vos, Kelly van Gent en Tish van Walsem aan het publiek zien wat WE inhoudt, en tijdens de avondshows reden enkele ruiters een spannende speedtrailwedstrijd. Miguel da Fonseca deed daar ook aan mee, prachtig en inspirerend om een van de leden van het Portugese kampioensteam live aan het werk te zien, zowel tijdens de wedstrijd, als in de speeddemo!
Volgend jaar worden de Horseman Days weer georganiseerd, zet de datum alvast in je agenda: 8-10 juni 2018!

Lejo Toet heeft een mooi beeldverslag gemaakt van deze dagen; Mary van den Boogaard van maryfotografie.com heeft op alle dagen foto's van de deelnemers gemaakt, deze kan je hier bekijken en bestellen.

Hier vind je alle uitslagen.

Vlogger Romy Huisman was ook deelnemer aan deze wedstrijd in de klasse WE2, zij maakte drie vlogs over hoe zij de wedstrijd en de Horseman Days heeft beleefd, bekijk deze hier: deel 1, deel 2, deel 3.

Zo'n grote wedstrijd op zo'n groot evenement kan niet zonder sponsoren, we zijn dus erg blij met onze sponsoren: Pura Nobleza, De Boer Pesse, Amazone Logistics, Ton Duivenvoorden, Robledo Valley Working Equitation Holidays, Equine Health Care, Robert van de Wetering Schildersbedrijf, Solar Fence, geboortealarm.nl, Makedreamz, Soepelerbewegen, Freespirit Touwhalsters en een aantal anonieme schenkers.

prijsuitreiking


Ledendag 25 februari 2017
Met gepaste trots presenteren we onze eerste ledendag 2017: "Hoe kan ik mijn paard beter laten bewegen?"

Op zaterdag 25 februari hebben we een bijzonder interessante dag gepland die openstaat voor alle geïnteresseerden, maar speciaal voor leden van de vereniging Working Equitation Holland.
De dag zal uit twee delen bestaan, gescheiden door een lunch, en wordt volledig gepresenteerd door Martin van den Dungen van Equine Health care.

In het eerste deel voor de lunch zal Martin de theoretische achtergrond van hun visie en motto toelichten. Na de lunch zal hij het tastbaar en aantoonbaar maken aan de hand van ruiter en paard. Daarvoor hebben we bereid gevonden om te komen: Gabriëlla Alma met haar Chadou.

Equine Health Care heeft als moto "Voor beter bewegen en presteren", dat is onze uitdaging.
Wij onderscheiden ons door een heldere en duidelijke communicatie, helder en duidelijk onderzoek/behandeling en dat samen met een duidelijke en heldere uitleg wat er aan de hand is. Ook in de revalidatietraining komt dit weer terug; duidelijke instructie en effectieve oefeningen. Wij zijn resultaatgericht, dat wil zeggen met een duidelijk doel voor ogen wat realiseerbaar is. Geen vage verhalen, geen beloftes die niet waargemaakt kunnen worden.
Onze duidelijke uitleg geeft de ruiter inzicht in het functioneren van hun paard en leert ze de training effectief te maken.
Op basis van grondige kennis van anatomie, fysiologie, biomechanica en trainingsleer hebben wij in de afgelopen jaren een succesvolle en effectieve behandelmethode ontwikkeld. Deze wordt door Martin en Sarah succesvol in de praktijk toegepast.


Locatie
De locatie voor deze leerzame en leuke dag is in de rijhal achter de winkel Country Mill te Nijkerk. Parkeergelegenheid is beperkt, er is een Intratuin op loopafstand (hun parkeerplaats is echter alleen voor hun klanten gereserveerd). De winkel is gewoon geopend, dus schroom niet even naar binnen te lopen. Country Mill specialiseert zich in maatwerk zadels en zij werken nauw samen met Equine Health Care. Daarnaast hebben ze een enorm aanbod in alles wat een ruiter zich maar kan wensen.

Kosten
Omdat zowel Martin als Herman (eigenaar van Country Mill), de vereniging een warm hart toedragen, zijn de kosten minimaal. Hier staat echter wel tegenover dat we minimaal 20 betalende deelnemers nodig hebben. Daarvoor, alsmede voor de lunch, is opgeven gewenst. De vereniging behoudt zich het recht voor bij te weinig aanmeldingen, de dag kort van tevoren te annuleren. Dus houd onze facebook pagina in de gaten.

Opgeven
Opgeven kan tot en met 23 februari, bij voorkeur via mail: voorzitter@workingequitationholland.nl, o.v.v. naam, aantal mensen en hoeveel voor de lunch met eventuele dieetvoorkeuren.

Huishoudelijke mededelingen:
Datum: 25 februari 2017
Tijd: 11:00-16:00, koffie en thee vanaf 10:30, het is afgelopen als de laatste weg is.
Lunch van 13:00-14:00
Locatie: Country Mill, Jan Plassensteeg 18A, 3862 NL Nijkerk
Kosten:
€ 15,- voor leden, inclusief lunch en koffie of thee.
€ 25,- voor niet-leden, exclusief lunch, losse lunch € 5.


Beste Working Equitation fans,

Jessica en Alista In maart 2016 ben ik besmet geraakt met het working equitation virus.
Ik had met mijn Alista al meerdere wegen bewandeld maar we misten de puntjes op de i.. En toen was daar ineens Working Equitation! In maart startten wij onze eerste wedstrijd in de Introductieklasse, en met succes! We wonnen onze klasse en we werden dagwinnaar, met als prijs een geweldige hindernis, de bel. Maar helaas bleef het niet goed gaan met Alista; ze is inmiddels na vele onderzoeken een traject ingegaan en ik weet niet of het ooit goed gaat komen. Ik heb nog meerdere paarden maar ik weet niet of die ook met mij deze tak van sport aan kunnen en durven. Aangezien ze nog erg jong en onervaren zijn gaat dat enorm veel tijd kosten en die tijd geef ik ze.
Dus heb ik besloten om mijn gewonnen bel te schenken aan de Working Equitation vereniging, zodat deze alsnog enorm goed benut wordt en wie weet kan ik in de toekomst zelf weer starten.
Ik wens iedereen veel plezier ermee en denk nog eens aan ons, als je aan de bel trekt!

Groetjes, Jessica Aalders