header
 

Nieuws

WK-team!
Working Equitation Holland feliciteert de ruiters welke geselecteerd zijn door bondscoach Eugen Kuni met hun plaats in het team dat Nederland zal vertegenwoordigen op het WK 2018. De teamleden zijn: teamcaptain en tweevoudig Nederlands Kampioen Ton Duivenvoorden, de speedspecialiste Danielle Fiene en de dressuurspecialist en nieuwkomer in Working Equitation Chris Epskamp. Op 29 april heeft Henri Jacobsen bij een last minute toegevoegde kwalificatiewedstrijd ook zijn scores behaald, team Holland gaat dus alsnog met 4 teamleden naar het WK! Wij wensen team Holland veel succes!!
WK team
Lees ook het artikel in de Hoefslag. Artikel over toevoeging van Henri Jacobsen.

Lees de terugblik op het WK hier.


Nieuwe proeven en regels m.b.t. optoming per 1 april 2018
Zoals eerder aangekondigd in onze meest recente nieuwsbrief, krijgen we in 2018 nieuwe dressuurproeven voor Working Equitation Holland wedstrijden. Tijdens the Dutch Amazone Cup zijn de nieuwe proeven gedemonstreerd en inmiddels hebben onze juryleden met behulp van onze kaderruiters en natuurlijk Eugen Kuni, zich ook kunnen familiariseren met de nieuwe proeven. Om die reden bij deze de officiële datum voor de ingang van deze nieuwe dressuurproeven: 1 april 2018.

M.a.w., vanaf 1 april 2018 gelden voor alle onder auspiciën van Working Equitation Holland georganiseerde wedstrijden de nieuwe dressuurproeven! Ook geldt vanaf 1 april 2018 het hoofdstuk optoming uit het regelboek versie 2018-1! (vooralsnog alleen dit hoofdstuk).

Aangezien de nieuwe proeven over het algemeen als pittiger beschouwd mogen worden is besloten de regels voor de optoming vervroegd aan te passen, om zo respectvolle en diervriendelijke omgang/hulpen te stimuleren. Zowel de proeven, als het hoofdstuk optoming zijn hier terug te vinden.

Video's van de nieuwe proeven met uitleg van de jury worden nog gemaakt, hopelijk zijn deze voor 1 april klaar. Zodra dat het geval is berichten wij daarover op onze website en facebook-pagina.

Wij wensen alle ruiters veel succes en plezier met de nieuwe proeven.


Lees hier de nieuwsitems uit 2017